Sajtóközlemény - 2019

Dátum: 2019. szeptember 17.

Az Eaton új energiagazdálkodási megoldással lép színre, amely lehetővé teszi az ipar szereplőinek részvételét a globális energiaátalakítás folyamatában

Egy megoldás, amely lehetőséget teremt a nagy energiafogyasztók számára, hogy hozzájáruljanak a hálózat kiegyensúlyozásához, és lehetővé tegyék a szolgáltatók számára a megújuló energiák nagyobb arányú használatát

BUDAPEST … Az Eaton energiagazdálkodási vállalat bemutatja Energy Aware nevű frekvenciakiegyenlítő energiamegoldását, amely lehetővé teszi az energiaigényes iparágak számára a hálózat stabilizálását és a megújuló energiaforrások használatának növelését. Az Eaton Energy Aware UPS alapja az Eaton tartalékenergia-technológiája. A megoldást, amelyet az Enel X vállalattal együttműködve sikeresen teszteltek az Eaton dublini központjában, elsőként Írországban fogják alkalmazni, az ír hálózatüzemeltető EirGrid DS3 programjának részeként. A DS3 rendszerszolgáltatási program célja a megújuló energiaforrások integrációja a hálózati frekvencia kezelése révén.

Az Eaton Energy Aware megoldást olyan szervezetek számára fejlesztették ki, amelyek nagy mennyiségű villamos energiát használnak: kereskedelmi és ipari létesítmények, például adatközpontok, gyártók és repülőterek számára. Az Eaton technológiájának segítségével az ipari szereplők fokozhatják részvételüket az energiapiacon, így hozzájárulhatnak a globális széndioxid-kibocsátás csökkentéséhez. A megoldás egy olyan történelmi pillanatban kerül piacra, amikor a világ ökológiai problémái azonnali választ követelnek. Az energiaszektor decentralizálása segíthet lelassítani a klímaváltozást, amire minden eddiginél nagyobb szükség van.

„Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy kötelességünk felülbírálni eddigi energiafogyasztási gyakorlatunkat - úgy magánemberként, mint iparági résztvevőként. Az iparnak minél nagyobb energiahatékonyságra és dekarbonizációra kell törekednie. Ez a technológia megfordítja a szerepeket: az ipar nem elvesz, hanem hozzáad - mondta Ciarán Forde, az Eaton Data Centre & IT szegmensének EMEA régiós vezetője. „Ez egy olyan innováció, amely teljesen felülírja a hagyományos elképzeléseinket: a nagy villamos infrastruktúrák többé már nem csak fogyasztják az energiát, de hozzá is járulhatnak a hálózathoz. Az infrastruktúra elsődleges szerepe nem változik, azonban azáltal, hogy lehetővé válik a szervezetek számára, hogy részt vegyenek az EirGrid DS3 rendszerszolgáltatásaiban, csökkenthetik költségeiket és megújuló energiaforrás-felhasználásukkal könnyebben elérhetik kitűzött környezetvédelmi céljaikat.”

Az Eaton Energy Aware UPS az Eaton 2016 óta folyamatosan fejlesztett és Norvégiában, Svédországban, illetve az Egyesült Királyságban már kipróbált UPS-as-a-Reserve (UPSaaR) technológiáját alkalmazza. A megoldás az Eaton szünetmentes tápegységeit (UPS) használja annak lehetővé tételére, hogy a szervezetek hozzájáruljanak a hálózati stabilitáshoz, miközben a kritikus alkalmazásokat továbbra is táplálják. Ez segít a hálózatüzemeltetőknek a hálózati frekvencia ingadozásainak stabilizálásában, amelyek a különféle megújuló energiák megnövekedett arányának következtében jelentkeznek. Az Eaton az Enel X-szel együttműködve olyan megoldást hoz piacra, amely lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy részt vegyenek az EirGrid DS3 rendszerszolgáltatásaiban, és ezzel bevételre tegyenek szert.

„Az energiaágazat átalakulása azokon a proaktív energiafogyasztókon múlik, akik lehetőséget látnak abban, hogy másképp - intelligensebben - használják az energiájukat mint eddig” mondta Peter Connolly, az Enel X írországi értékesítési vezetője. „Nagy örömünkre szolgál, hogy együttműködhetünk az Eatonnel. A közösen kifejlesztett megoldásnak köszönhetően a vállalatok működési rugalmasságuk fokozásával növelhetik versenyképességüket és támogathatják a hálózat működését.”

Az új megoldást elsőkét az írországi villamos hálózat alkalmazza, mivel itt a legmegfelelőbb a különböző energiaforrások aránya, a nyitottság az új technológiák felé, és itt találhatóak a legnagyobb áramfogyasztók, többek között a világ legnagyobb a adatközpont-szolgáltatói. Az Enel X-szel és az EirGriddel közös dublini működésképességi próba során a jelenlévők megismerhették, hogyan kezeli az Energy Aware a kritikus fontosságú fogyasztókat és alkalmazásokat, hogyan csökkenti az energiafogyasztást és járul hozzá a hálózat stabilizálásához. A tesztüzem során bizonyítást nyert, hogy a technológia képes az UPS elsődleges funkciója, a csatlakoztatott fogyasztók folyamatos védelme mellett gyors rendelkezésre állású tartalékenergiát nyújtani a hálózat számára, így csökkenti az ország növekvő megújuló energiafogyasztása miatti hálózati feszültségingadozások kockázatát.

Az első Eaton Energy Aware UPS április óta támogatja az ír villamos hálózatot, az első bevételeket ez év októberében fogja realizálni. A megoldás új és már meglévő UPS-ekhez egyaránt alkalmazható.

Ha többet szeretne megtudni az Eaton minőségi energiaelosztási és áramellátási megoldásairól, kérjük látogasson el a www.eaton.hu weboldalra. A legfrissebb hírekért látogasson meg minket a Twitter-en a @ETN_EMEA címen, vagy keresse fel az Eaton LinkedIn cégoldalát.

Az Eaton-ről:
Az Eaton egy energiagazdálkodással foglalkozó vállalat, melynek árbevétele 2018-ban 21,6 millió dollár körül alakult. Energiahatékony megoldásainkkal ügyfeleink eredményesebben, biztonságosabban és fenntarthatóbb módon oldhatják meg elektromos, hidraulikus és mechanikus energetikai feladataikat. Az Eaton elkötelezte magát az életminőség és a környezet jobbá tétele mellett energiagazdálkodási technológiák és szolgáltatások segítségével. Az Eaton körülbelül 100 000 munkatársat alkalmaz, és több mint 175 országban értékesíti termékeit az ügyfeleknek. További információkért látogasson el az www.eaton.eu webhelyre.

Enel X
Az Enel vállalat Enel X üzletága azon területek számára kínál innovatív termékeket és digitális megoldásokat, amelyeken a legnagyobb az energia átalakulási potenciál : városok, lakások, ipari létesítmények és az elektromos mobilitás számára. Az Enel X világszerte vezető pozíciót tölt be a demand-response programok terén, az Egyesült Államokban, Európában, Ázsiában és Óceániában jelenleg több mint 6,2 GW demand-respond kapacitást kezel.

Elérhetőségeink:
Eaton Industries Kft., Electrical Sector, 1123 Budapest, Nagyenyed utca 8-14, Krisztina Palace, 2. emelet,
Tel.: +36 1 499 9132, Email: RendelHungary@eaton.com

További sajtóinformáciért kérjük, keresse Kate Siwek-et.
Publitek, Tel: +44 (0)1582 390980, Email: kate.siwek@publitek.com.

Kapcsolódó információk
2020
2019
2018
Sajtókapcsolat:
Kérjük Eaton Power Quality sajtókapcsolati ügyekben keresse kollégánkat:
 
Hotwire PR
EatonHub@hotwirepr.com