Sajtóközlemény - 2020

Dátum: 2020. június 2.

Li-ion akkumulátorok Eaton 3-fázisú UPS-ekhez

BUDAPEST … A piacvezető energiamenedzsment megoldásokat nyújtó Eaton évről évre egyre nagyobb hangsúlyt fektet a lítium ion akkumulátoros megoldásokra. Az xStorage energiatároló rendszerek mellett, melyek akkumulátor egysége alapértelmezetten a lítium ion technológiára épül, már az Eaton szünetmentes tápegységek esetén is minden teljesítménytartományban elérhetővé vált ez az opció.

Az 1-fázisú és mindössze 1-Unit helyigényű, rackbe szerelhető 5P line-interaktív szünetmentes tápegységek Li-ion változata az idei év elején került piacra, így az Eaton már minden teljesítménytartományban tud kínálni lítium ion akkumulátoros UPS-t. A 3-fáziú termékcsaládok közül a 93PS, a 93PM és a Power Xpert 9395P termékcsaládokhoz is elérhető az EBC-LI-128S1P cikkszámú, lítium ion akkumulátorokat tartalmazó külső akkumulátorszekrény, melynek segítségével 8 kW-tól egészen 1200 kW teljesítmény-tartományig skálázható rendszer építhető fel.

A lítium ion akkumulátorok egyre inkább preferált választássá válnak a 3-fázisú UPS rendszerek esetében is, különösen azokban az alkalmazásokban, amikor a lehető legjobban optimalizált TCO-ra, vagyis teljes bekerülési és üzemeltetési költség elérésére van szükség.

„Jelen pillanatban még nem látjuk a hazai piacon, hogy az informatikai prioritások eltolódnának, és egyre több vállalat fektetne be olyan infrastruktúrákba, amelyek a Li-ion technológiának köszönhetően minimális helyszíni támogatás mellett is hosszú távon megbízhatóan működnek.” - nyilatkozta Ábelovszky Tamás, az Eaton magyarországi értékesítési szervezetének vezetője. "Mi már most készen állunk erre a változásra, így természetesen az Eaton szünetmentes tápegységek a legújabb igényeknek is megfelelnek. Fontos szempont, hogy az alacsonyabb TCO biztosítása mellett a Li-ion akkumulátoros UPS-ekre legalább 5 év garanciát vállal az Eaton, ezzel is bizonyítva, hogy partnereink hosszú távon számíthatnak szünetmentes megoldásainkkal."

A 40%-kal kisebb helyigény és a 60%-kal kevesebb súly mellett a Li-ion akkumulátorok másik legfontosabb előnye a hagyományos, olómsavas akkumulátorokkal szemben a legalább 3-4× hosszabb élettartam, aminek köszönhetően nincs szükség gyakori és költséges akkumulátor cserékre, ezáltal nem csak a pénztárcánkat, de a környezetet is kíméljük. Ezen felül a Li-ion akkumulátorok háromszor gyorsabb újratöltést tesznek lehetővé. így az áramkimaradások utáni sebezhetőség jelentősen csökkenhet egyúttal javul a rendelkezésre állás is.

A fejlett (BMS) akkumulátor management rendszer, valós idejű információt ad az akkumulátor kapacitásáról, a töltési ciklusokról és az aktív hőmérséklet-figyelés eredményéről, vagyis az UPS akkumulátorának teljes életciklusáról.

Ha többet szeretne megtudni az Eaton UPS-ekhez elérhető Li-ion akkumulátorokról, kérjük látogasson el az www.eaton.com/Lithium weboldalra.

Ha többet szeretne megtudni az Eaton minőségi energiaelosztási és áramellátási megoldásairól, kérjük látogasson el a www.eaton.hu weboldalra. A legfrissebb hírekért látogasson meg minket a Twitter-en a @ETN_EMEA címen, vagy keresse fel az Eaton LinkedIn cégoldalát.

Az Eaton-ről:
Az Eaton vállalat villamosipari ágazata globális vezető szerepet tölt be és szakértői tapasztalattal rendelkezik az energiaelosztás, az áramkörök védelme, a szünetmentes energiaellátás, a vezérlés és automatizálás, a világítástechnika, a strukturális megoldások és a csatlakozástechnika, a szélsőséges és veszélyes környezetekhez nyújtott megoldásokban és a mérnöki szolgáltatásokban. Komplett termékportfóliójának köszönhetően az Eaton mindig képes megoldásokat kínálni napjaink legnehezebb villamosenergia-gazdálkodási kihívásaira.

Az Eaton egy energiagazdálkodással foglalkozó vállalat, melynek árbevétele 2019-ban 21,4 millió dollár körül alakult. Energiahatékony megoldásainkkal ügyfeleink eredményesebben, biztonságosabban és fenntarthatóbb módon oldhatják meg elektromos, hidraulikus és mechanikus energetikai feladataikat. Az Eaton elkötelezte magát az életminőség és a környezet jobbá tétele mellett energiagazdálkodási technológiák és szolgáltatások segítségével. Az Eaton körülbelül 95 000 munkatársat alkalmaz, és több mint 175 országban értékesíti termékeit az ügyfeleknek. További információkért látogasson el az www.eaton.com/hu webhelyre.

Elérhetőségeink: Eaton Industries Kft., Electrical Sector, 1123 Budapest, Nagyenyed utca 8-14, Krisztina Palace, 2. emelet,
Tel.: +36 1 499 9132, Email: RendelHungary@eaton.com

További sajtóinformáciért kérjük, keresse Kate Siwek-et.
Publitek, Tel: +44 (0)1582 390980, Email: kate.siwek@publitek.com

Kapcsolódó információk
2020
2019
2018
Sajtókapcsolat:
Kérjük Eaton Power Quality sajtókapcsolati ügyekben keresse kollégánkat:
 
Hotwire PR
EatonHub@hotwirepr.com