Oplossingen voor batterijbeheer en -bewaking

Onjuist onderhoud van batterijen is de voornaamste oorzaak van energieverlies. De UPS-systemen van Eaton zijn speciaal ontwikkeld om dit risico tot een minimum te beperken en zijn uitgerust met voorzieningen voor batterijbeheer en -bewaking, waarmee het onderhoud van batterijen niet langer op gevoel hoeft te worden uitgevoerd en de bedrijfszekerheid toeneemt:

ABM-technologie

ABM graph

Data gebaseerd op tests uitgevoerd door een onafhankelijke batterijproducent.

De meeste UPS-batterijen die momenteel op de markt zijn, worden continu "druppelgeladen", een proces als gevolg waarvan de inwendige chemische samenstelling van de batterij degenereert en de mogelijke levensduur van de batterij met maar liefst 50 procent kan afnemen.

De exclusieve ABM-technologie van Eaton maakt echter gebruik van uitgekiende meetcircuits en een innovatieve drietraps laadtechniek waarmee de levensduur van UPS-batterijen wordt verlengd en de herlaadtijd van de batterij wordt geoptimaliseerd.

De ABM-technologie geeft ook 60 dagen vóór het einde van de levensduur van de batterij melding, zodat u voldoende tijd hebt om batterijen tijdens bedrijf te verwisselen, zonder dat de aangesloten apparatuur moet worden uitgeschakeld.

De ABM-technologie is leverbaar voor Eatons 5PX, 9130, 9PX, 9155, 93PM, BladeUPS en 9395P UPS-modellen.