Parallel schakelen van UPS-systemen met Powerware Hot Sync®-technologie

Powerware Hot Sync-technologie is in de praktijk getest en in duizenden installaties overal ter wereld geïnstalleerd, en is wereldwijd de norm voor bedrijfszekerheid geworden.

Met deze technologie kan een configuratie van meerdere modules parallel werken, zonder dat er tussen de modules onderling communicatie nodig is. Hierdoor wordt uitval door storing op één punt op systeemniveau, inherent aan traditionele parallel geschakelde configuraties, uitgesloten en wordt de beschikbaarheid optimaal.

Bekijk de laatste video van Eaton over deze technologie.

Met Hot Sync redundant kunnen maximaal vier UPS-modules van Eaton N+x parallel worden geïnstalleerd, waarbij de kritische last over de UPS-modules wordt verdeeld. Mocht zich in een van de modules een storing van welke aard ook voordoen, dan blijft de kritische last 100% UPS beschermd. Op basis van een interne diagnose wordt de defecte UPS-module direct van de kritische bus geïsoleerd, terwijl de andere UPS de volledige last overneemt.

Met de Hot Sync-functie kunnen maximaal acht UPS-modules parallel werken, zodat het belastbaar vermogen toeneemt. Redundantie kan ook worden bereikt door meer UPS-modules toe te voegen dan feitelijk voor de last noodzakelijk is. Zou de vereiste belasting bijvoorbeeld 800 kVA zijn, dan zou het kiezen van drie eenheden van 400 kVA N+1 redundantie opleveren--twee modules voor voeding van de verbruiker en een voor redundantie.

De Powerware Hot Sync-technologie is beschikbaar op Eatons 9PX, 9155, 93PM, 9395P en BladeUPS.

Gerelateerde informatie
Geschiedenis
UPS-systemen parallel schakelen
Batterijbeheer
Total Cost of Ownership
Lastsegmentatie
Awards