Garantie & retourname


Er kunnen zich situaties voordoen waarin u uw gekochte producten wilt retourneren. Hieronder vindt u daar meer informatie over.

1. Defect product onder garantie

Indien u een product heeft gekocht dat reeds bij ontvangst defect is, of gedurende de garantieperiode defect raakt, kunt u deze bij Eaton kosteloos laten vervangen, ongeacht waar u het product hebt aangeschaft.

Wij vragen u om contact op te nemen met onze Customer Support +31 (0) 418 570 301 of cscnl@eaton.com. Daartoe heeft u de volgende gegevens nodig:

 • De factuur van het gekochte product
 • Het artikelnummer en serienummer van het product
 • Het ondervonden probleem
 • Locatie/adres van de installatie

De frontoffice is bereikbaar op werkdagen van 08:30 uur tot 17:00 uur.

Bent u er niet geheel zeker van of het product daadwerkelijk defect is? Indien u nog twijfelt dan raden wij u aan om contact op te nemen met onze technische dienst. Zij kunnen u eventueel assisteren bij het vaststellen van het defect.
Dit kan zowel telefonisch: +31 (0) 418 570 260
als per e-mail: tsnl@eaton.com.

 • De service is uitsluitend voor producten die geproduceerd zijn voor de Benelux-markt en gekocht zijn bij een geautoriseerd verkooppunt van Eaton.
 • De service is uitsluitend voor producten die zich op een locatie binnen Nederland bevinden.
 • De service is alleen beschikbaar op het vasteland van Nederland.

2. Defect product zonder garantie

Wanneer uw product defect raakt na de garantietermijn kunt u ook rekenen op de service van Eaton. Wij kijken samen met u naar de best mogelijke oplossing.

Wij vragen u om contact op te nemen met onze Customer Support via +31 (0) 418 570 301 of cscnl@eaton.com. Customer Support is bereikbaar op werkdagen van 08:30 uur tot 17:00 uur.

Wist u dat u uw standaard garantie kunt laten verlengen tot maximaal 5 jaar? Lees meer over onze distributed services.

3. Commerciële retourname

Een commercieel retour is een artikel dat door de afnemer verkeerd besteld is of om andere redenen niet toepasbaar is door de afnemer. Voor commerciële retournames dient u contact op te nemen met de organisatie waarbij u uw product heeft aangeschaft. Hierbij zijn uiteraard de voorwaarden van deze verkooporganisatie van toepassing.

4. Algemene informatie over garantie en retournames

 • Eaton producten hebben standaard 1 of 2 jaar garantie, afhankelijk van het model. De garantietermijn van uw product vindt u in onze Algemene Leverings- en Betalingsvoorwaarden.
 • Zorg er bij het retourneren voor dat u uw bestelling in de originele verpakking aan de koerier meegeeft (indien redelijkerwijze mogelijk).
 • De levering van uw vervangingsproduct is afhankelijk van diverse factoren. Eaton doet haar uiterste best om deze tijd tot een minimum te beperken. Eaton handelt de producten in volgorde van binnenkomst af.
 • In sommige gevallen kan het recht op garantie vervallen - zelfs als het product nog binnen de garantie periode valt. Dit kan het geval zijn wanneer er niet op de juiste manier met het product is omgegaan. Hiervoor verwijzen we naar de installatie- en gebruikershandleiding.
 • Voor meer informatie over retourname en garantie verwijzen wij u naar onze Algemene Leveringsvoorwaarden en/of eventuele contractuele verplichtingen.