News Releases - 2019

Data: 4 iulie 2019

Eaton lansează soluția energetică pentru a permite sectorului industrial să contribuie la transformarea globală a energiei

Soluția le permite consumatorilor mari de energie să ajute la echilibrarea rețelei de distribuție și le permite operatorilor să mărească gradul de generare de energie regenerabilă

BUCURESTI … Eaton, compania de management al energiei, a lansat o soluție energetică cu răspuns pe bază de frecvență, denumită Energy Aware, care permite industriilor cu un consum mare de energie să ajute la stabilizarea rețelei de distribuție și să contribuie la creșterea cantității de energie regenerabilă. UPS-ul Eaton Energy Aware are la bază tehnologia Eaton privind energia electrică de rezervă. Prima aplicație comercială de acest fel este lansată în Irlanda și a fost testată cu succes în cadrul unei prezentări pilot la sediul global Eaton din Dublin, în cooperare cu Enel X, partenerul Eaton în managementul energiei globale. Acesta participă la programul de servicii pentru sistemele DS3 al furnizorului de energie EirGrid din Irlanda, care susţine integrarea regenerabilă prin gestionarea frecvenței rețelei de distribuție.

Eaton Energy Aware este destinat organizațiilor care utilizează cantități mari de electricitate, precum unitățile comerciale și industriale, centrele de date, fabricile și aeroporturile. Tehnologia Eaton este o soluție pe care o poate adopta sectorul industrial, pentru a-și crește contribuția la mișcarea de creare a unui viitor cu o amprentă redusă de carbon, prin participarea pe piața energiei. Aceasta este lansată într-un moment în care, la nivel politic, există dorința fără precedent, în cadrul sectorului industrial dar și în rândul publicului, de a gestiona criza climatică și de a descentraliza sectorul energetic.

„În calitate de indivizi și de reprezentanți ai sectorului industrial, suntem conștienți că avem obligația de a ne regândi rolul de consumatori de energie. Sectorul industrial depune în continuare eforturi pentru a obţine eficienţă crescută și a elimina carbonul din energia pe care o utilizăm. Această tehnologie schimbă situația și înseamnă, literalmente, că sectorul industrial poate să restituie ceea ce a primit”, a afirmat Ciarán Forde, lider de segment, Centre de Date și IT EMEA în cadrul Eaton. „Aceasta este inovația care pune gândirea tradițională sub semnul întrebării, transformă o mare infrastructură electrică într-o rețea care poate să contribuie la rețeaua de distribuție și nu doar să consume energie. Rolul principal al acestei infrastructuri nu se schimbă, dar, permițându-le organizațiilor să participe la serviciile sistemului DS3 din cadrul EirGrid, compensează costurile acestuia și le ajută să își îndeplinească obiectivele ecologice permițând folosirea energiei regenerabile.”

UPS-ul Eaton Energy Aware folosește tehnologia UPS-as-a-Reserve (UPS ca rezervă) (UPSaaR), aflată în stadiul de dezvoltare din 2016 și testată cu succes în Norvegia, Suedia și Regatul Unit. Soluția utilizează sursele de alimentare neîntreruptibile (UPS) de la Eaton pentru a le permite organizațiilor să susțină fără întreruperi stabilitatea rețelei de distribuție, alimentând totodată aplicații critice. Aceasta îi ajută pe furnizorii de energie să stabilizeze fluctuațiile de avarie în frecvența sistemului, care apar ca urmare a creșterii energiei regenerabile variabile. Eaton a depus eforturi pentru a aduce soluția pe piață, prin realizarea unui parteneriat cu Enel X, care permite organizațiilor să participe la serviciile sistemului DS3 de la EirGrid și să obțină profit din asta.

„Potențialul de transformare al sectorului energetic depinde de ecosistemul consumatorilor de energie proactivi, care înțeleg oportunitatea oferită de utilizarea diferită a energiei – într-un mod mai inteligent – decât cel în care o utilizează în acest moment”, a afirmat Peter Connolly, director de vânzări în cadrul Enel X din Irlanda. „Suntem bucuroși că am încheiat un parteneriat cu Eaton, pentru a le permite organizațiilor să își valorifice flexibilitatea operațională astfel încât să consolideze competitivitatea în afaceri, permițându-le totodată să devină cetățeni responsabili ai rețelei de distribuție.”

Sistemul de electricitate din Irlanda este pregătit pentru testarea și lansarea noii soluții, datorită combinaţiei sale de energii regenerabile, orientării progresive spre tehnologie și populația de mari consumatori de energie, inclusiv mulți dintre cei mai mari furnizori de centre de date din lume. Validarea conceptului Eaton cu Enel X și EirGrid la sediul din Dublin a demonstrat modul în care Energy Aware gestionează sarcinile critice și aplicațiile esențiale, reduce consumul de energie al Eaton și îmbunătățește stabilizarea rețelei de distribuție. Proiectele pilot au dovedit faptul că tehnologia oferă o rezervă de energie viabilă și cu acțiune rapidă pentru rețeaua de distribuție, menținând totodată funcția principală a UPS-ului de a securiza sarcinile electrice, eliminând și mai mult riscurile oricărei instabilități cauzate de utilizarea tot mai mare a energiei regenerabile la nivel de țară.

UPS-ul Eaton Energy Aware a fost pus în funcțiune în aprilie și susține deja rețeaua de distribuție din Irlanda, primele câștiguri urmând să fie recunoscute în octombrie 2019. Soluția este oferită cu noile UPS-uri de la Eaton sau ca upgrade pentru clienții existenți de UPS-uri Eaton.

Pentru a afla mai multe despre Eaton, vizitaţi www.eaton-electric.ro. Pentru cele mai recente ştiri, urmăriţi-ne pe Twitter (@ETN_EMEA) sau pe LinkedIn (Eaton).

Despre Eaton

Eaton este o companie de gestionare a energiei, cu vânzări de 21,6 miliarde de dolari în anul 2018. Noi oferim soluții eficiente din punct de vedere energetic, care îi ajută pe clienții noștri să gestioneze energia electrică, hidraulică și mecanică într-un mod mai eficient, mai sigur și mai durabil. Eaton se dedică îmbunătățirii calității vieții și a mediului înconjurător, prin utilizarea tehnologiilor și a serviciilor de management al energiei. Eaton are aproximativ 100 000 de angajați și comercializează produse către clienți din peste 175 de țări. Pentru informații suplimentare, accesați site-ul www.eaton.eu.

Despre Enel X

Enel X este linia globală de activitate a Enel, dedicată dezvoltării produselor inovatoare și a soluțiilor digitale în sectoarele în care energia manifestă potențial maxim de transformare: orașe, locuințe, sectoare industriale și mobilitate electrică. Enel X deține poziția de lider la nivel global, în ceea ce privește programele de răspuns la cerere, cu peste 6,2 GW de capacitate de răspuns la cerere gestionați și alocați în prezent în America, Europa, Asia și Oceania.

Întrebări de la cititori: Eaton Electric srl, Baneasa Business & Technology Park Sos. Bucuresti – Ploiesti, nr. 42-44, cladirea B2, etaj 3, 013696 Bucuresti, sector 1, Romania. Tel: +40 (021) 361 09 09, Email: infobucharest@eaton.com 

Informații de presă: Vă rog contactați Kate Siwek, Publitek, Tel: +44 (0)1582 390980, Email: kate.siwek@publitek.com

Informaţii conexe
Noutãti
2020
2019
2018