News Releases - 2019

Data: 16 aprilie 2019

CE Colo a desemnat compania Eaton să implementeze UPS-uri cu baterii Li-Ion, pentru a obține un nivel excelent de eficiență energetică, fiabilitate și economie de spațiu

BUCURESTI … Compania de gestionare a energiei electrice Eaton anunță implementarea sistemului UPS Eaton 93PM în mediul centrului de date CE Colo. CE Colo Czech (CE Colo), care operează în prezent un centru de date care oferă servicii de colocare, a ales doi producători independenți pentru a asigura stabilitatea sistemului de alimentare cu energie electrică în timpul înlocuirii sistemului UPS.

Pe parcursul întregului proces de înlocuire, prioritară a fost selectarea UPS-urilor a căror implementare nu ar fi avut ca rezultat un impact negativ asupra clienților în timpul operării active a centrului de date. Serviciile de asistență tehnică și eficiența operațiunilor au fost aspectele principale de care a ținut seama CE Colo în procesul de selecție. Renovarea tehnologică a sistemului de alimentare cu energie de rezervă s-a desfășurat în trei etape începând din 2015.

Eaton - partenerul pentru implementarea unei soluții unice
Pentru găsirea unui producător adecvat, CE Colo a angajat mai multe societăți furnizoare de surse de back-up de înaltă tehnologie, concepute pentru centrele de date. Printre candidații selectați s-a numărat compania Eaton – un lider mondial în domeniul distribuției de energie și al protecției circuitelor – care a primit recomandări foarte bune din străinătate și a fost invitat să ofere parametri specifici pentru soluția avută în vedere.

Parametrii tehnici, eficiența funcționării și prețul adecvat au fost factorii decisivi, iar Eaton a devenit un partener ideal pentru implementarea proiectului și, ulterior, a fost invitat la consultări în etapa preliminară de pregătire a proiectării. Un alt factor important a fost flexibilitatea și disponibilitatea companiei Eaton de a-și adapta sistemele de alimentare cu energie electrică pentru a veni în întâmpinarea nevoilor specifice ale operațiunilor CE Colo. În primul rând, s-a solicitat furnizarea de baterii Li-Ion, a căror instalare a început în a doua etapă a implementării și care nu au constituit o soluție standard în etapa de proiectare a proiectului.

Implementarea în mediul centrului de date CE Colo a implicat alte sarcini specifice pe care Eaton le-a dus la bun sfârșit, precum modificarea direcției fluxului de aer prin dispozitiv pentru a răspunde cerințelor și amplasării din centrul de date. Motivul instalării de baterii Li-Ion, care a constituit o premieră la data respectivă, a fost, în principal, necesitatea de a utiliza fiecare metru pătrat al centrului de date CE Colo.

Bateriile Li-Ion generează economii importante de spațiu, deoarece sunt mai mici și mult mai ușoare decât bateriile tradiționale cu plumb-acid. Rezultatul a fost că s-a eliberat mai mult spațiu în centrul de date pentru utilizarea altor tehnologii. În plus, UPS-ul înlocuit prezintă pierderi semnificativ mai reduse comparativ cu soluția inițială, ceea ce înseamnă că operatorul beneficiază de avantajul reducerii costurilor indirecte.

Implementarea UPS-ului Eaton 93PM
Reconstrucția liniilor de alimentare cu energie electrică în centrul de date CE Colo a fost implementată cu ajutorul unei soluții constând în opt UPS-uri 93PM/200 kVA, cărora li s-au adăugat trei cabinete de baterii Li-Ion EBC-LI-128S1P.

UPS-urile 93PM sunt proiectate pentru cele mai avansate medii IT și oferă o gamă largă de capacități de comunicare inteligentă. Aceste sisteme de back-up sunt concepute, în principal, pentru centrele de date și pentru infrastructurile IT. Datorită fiabilității lor, eficienței de până la 97% în modul de dublă conversie, a arhitecturii modulare, a instalării simple și a amprentei reduse, acestea sunt utilizate în domeniul asistenței medicale, al instalațiilor de telecomunicații, al clădirilor comerciale, al automatizării industriale și al echipamentelor de control al proceselor.

UPS-ul Eaton 93PM dispune de mijloace de sprijin pentru devierea fluxului termic, ceea ce oferă flexibilitate la instalare, putând fi instalat pe perete, în șir și în configurația cu pasaje de trecere cu aer cald și aer rece. Acestea prezintă, de asemenea, un MTTR (media timpului de reparare) excelent și gestionarea simplă a operațiilor, care se realizează, în mod normal, prin interfața web și prin SNMP, oferind un mediu intuitiv pentru utilizator și afișând înregistrarea datelor.

Software-ul Intelligent Power® este disponibil pentru monitorizare și management. UPS-urile Eaton 93PM oferă o eficiență energetică excelentă, fiabilitate și modularitate verticală și orizontală. Aceste UPS-uri reprezintă o opțiune ideală pentru centrele de date, nu doar datorită dimensiunilor și formei compacte menționate mai sus, ci și datorită flexibilității pe care o oferă în cursul instalării și operării. Din toate punctele de vedere, aceasta reprezintă o soluție ideală în trei etape pentru operațiile complicate desfășurate în centrele de date din zilele noastre. În plus, siguranța și fiabilitatea sunt sporite prin asistența tehnică pe care Eaton o pune la dispoziția clienților săi.

Asistența profesionistă este unul dintre aspectele apreciate de reprezentanții CE Colo pe parcursul cooperării reciproce. „Suntem cu adevărat încântați de serviciile de asistență tehnică puse la dispoziție de Eaton, care sunt furnizate cu un nivel ridicat de profesionalism, care depășește media serviciilor oferite de alți producători de pe piață. Economiile anuale de zeci de mii de euro pot fi investite de centrul de date în dezvoltarea ulterioară și, prin urmare, înlocuirea UPS-ului în timpul duratei de viață a oferit, de asemenea, rentabilitate economică”, a declarat Lubomír Pinkava, manager de operațiuni la CE Colo Czech, în ceea ce privește cooperarea.

Pentru a afla mai multe despre Eaton, vizitaţi www.eaton-electric.ro. Pentru cele mai recente ştiri, urmăriţi-ne pe Twitter (@ETN_EMEA) sau pe LinkedIn (Eaton).

Despre Eaton
Eaton este o companie de gestionare a energiei, cu vânzări de 21,6 miliarde de dolari în anul 2018. Soluțiile sale eficiente din punct de vedere energetic ajută clienții să gestioneze energia electrică, hidraulică și mecanică în mod mai fiabil, mai sigur și mai sustenabil. Compania este dedicată îmbunătățirii calității vieții și a mediului prin utilizarea tehnologiilor și serviciilor de gestionare a energiei. Eaton are peste 99.000 de angajați în întreaga lume și vinde produse în peste 175 de țări. Pentru mai multe informații, vizitați Eaton.eu.

Despre CE Colo Czech
Societatea CE Colo Czech s.r.o. a fost înființată în 2011, în urma preluării și redenumirii centrului de date SITEL (SDC). Clădirea principală a centrului de date a fost proiectată în 1999, iar construcția a fost finalizată odată cu marea deschidere a centrului de date în 2001. În centrul de date, CE Colo oferă spațiu pentru punctele naționale de peering de internet. În prezent, CE Colo oferă servicii de tip colocare, adică operează infrastructura non-IT pentru clienții comerciali, iar compania este recunoscută ca fiind unul dintre liderii de piață. CE Colo oferă spațiu pentru toți operatorii mondiali care operează la nivel local, punctele naționale de peering de internet, furnizorii de conținut și clienții persoane juridice. Centrul de date CE Colo oferă un mediu sigur, care garantează o disponibilitate foarte mare pentru tehnologiile IT, deține certificări ISO recunoscute la nivel internațional și oferă clienților săi servicii profesionale de înaltă calitate.

Întrebări de la cititori: Eaton Electric srl, Baneasa Business & Technology Park Sos. Bucuresti – Ploiesti, nr. 42-44, cladirea B2, etaj 3, 013696 Bucuresti, sector 1, Romania. Tel: +40 (021) 361 09 09, Email: infobucharest@eaton.com 

Informații de presă: Vă rog contactați Kate Siwek, Publitek, Tel: +44 (0)1582 390980, Email: kate.siwek@publitek.com

Informaţii conexe
Noutãti
2020
2019
2018